NL-Tournaments, Well (Gld.), Nederland - Het toernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

Sponsors

Reglement

Toernooischema’s

Uitslagen

Foto’s

FAQ

Over ons/Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET TOERNOOI

 

Het idee

Het idee voor een (internationaal) jeugdvoetbaltoernooi is ontstaan in 2017. De toen maar nét 17-jarige in het Nederlandse dorpje Well (Gld.) woonachtige Yordi Vos realiseerde zich dat er, zo net voor de start van de reguliere voetbalcompetitie, eigenlijk weinig tot geen aantrekkelijke voorbereidingstoernooien waren. Hij zocht een geschikt toernooi waaraan hij, als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, kon deelnemen met zowel zijn JO7- als JO15-team van v.v. W.S.V. waarvan hij op dat moment trainer/coach was. Yordi besloot toen om zelf maar een toernooi te gaan organiseren.

 

Al snel had Yordi een 7-tal verenigingen in De Bommelerwaard en net daarbuiten bereid gevonden deel te nemen. Het idee van een jeugdvoetbaltoernooi werd, onder het mom van ‘de jeugd heeft de toekomst’, breed omarmd. Ook een hoofdsponsor werd, met het in Ammerzoden gevestigde Wonen & Welzijn, relatief snel gevonden. Dit kwam met name omdat mededirecteur/eigenaar Lennart Veldhuijzen destijds in het 1e elftal van v.v. W.S.V. speelde. Met de bezegeling van het sponsorcontract was de 1e editie van het toernooi een feit.

 

 

De directie van Positief Wonen en Wonen & Welzijn tijdens de ondertekening van het

sponsorcontract voor 2022. V.l.n.r.: Kevin van Kilsdonk, Chris Emans, toernooi-

organisator Yordi Vos en Lennart Veldhuijzen.

 

De organisatie

De 1e editie van het toernooi werd georganiseerd onder de vlag van het Wellse v.v. W.S.V., de vereniging waar Yordi al sinds zijn 6e levensjaar met veel plezier voetbalt. Al snel bleek dat het organiseren vanuit de eigen vereniging resulteerde een soort van onpraktische ‘belangenverstrengeling’: enerzijds was Yordi de organisator van het toernooi maar anderzijds was hij tegelijkertijd jeugdcoördinator bij v.v. W.S.V. Een scheiding der machten was noodzakelijk om zo meer controle te krijgen over het evenement.

Zo kwam het dat Yordi de 2e editie van het toernooi geheel op eigen conto organiseerde, daarbij actief ondersteund door zijn vader Antoon van Mil die met name de financiële en PR-kant van het evenement voor zijn rekening nam zodat Yordi zich kon richten op het benaderen van de faciliterende verenigingen én het persoonlijk benaderen van teams. Op deze manier kon er een duidelijke scheiding worden gemaakt tussen de organisatie enerzijds en de faciliterende verenigingen anderzijds, wat de organisatie in staat stelde scherpere werkafspraken te maken met de faciliterende verenigingen.

 

 

V.l.n.r.: Yordi Vos en Antoon van Mil.

 

Ook de 3e editie van het inmiddels landelijk bekende jeugdvoetbaltoernooi werd met een gelijke opzet georganiseerd, waarbij het eerder gekozen concept met succes werd voortgezet. Het resultaat mocht er zijn: 175 teams namen deel!

 

Helaas moest de 4e editie van het toernooi, gepland voor zaterdag 22 augustus 2020, worden geannuleerd in verband met de wereldwijde Corona-pandemie. Vanwege dezelfde reden ging het toernooi ook in 2021 wederom niet door. Deze editie vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2022.

 

‘De statistieken’

 

Jaar

Volledige naam van het toernooi

Aantal Faciliterende Verenigingen

Aantal deelnemende Teams

2017

1e RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi

7

123

2018

2e RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi

9

128

2019

3e RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi

9

175

2020

-

-

-

2021

-

-

-

2022

4e Positief Wonen & Welzijn-jeugdvoetbaltoernooi

11

… (> 200?)

 

Jongens én meiden

Yordi’s visie was duidelijk: het toernooi moest voor zowel jongens- als meidenteams worden georganiseerd, met zoveel mogelijk leeftijdscategorieën die op hun beurt weer onderverdeeld waren naar speelsterkte (‘Laag’, ‘Midden’ en ‘Hoog’). Zijn aanpak resulteerde want in het 1e jaar (2017) namen er maar liefst 123 jongens- en meidenteams deel. Een zeer knappe prestatie voor iemand van nét pas 17 jaar. Ook de 2e editie van het toernooi in 2018 was, met 128 jongens- en meidenteams, evenzo succesvol.

De 3e editie van 2019 was eveneens toegankelijk voor jongens- en meidenteams in vrijwel alle leeftijdscategorieën maar er lag een extra focus op de meidenteams, wiens aantal sinds het succes van de Oranje-leeuwinnen in een rap tempo is gestegen.

 

 

Niet alleen Yordi en zijn vader Antoon waren succesvol in 2019, maar

ook broertje/zoontje Ruben. Hij werd 1e met zijn team van

v.v. W.S.V. in de leeftijdscategorie ‘JO10 - Midden’.

 

Een nieuwe naam

Sinds 2017 is RegioBank - Wonen & Welzijn de trouwe hoofdsponsor van ons jeugdvoetbaltoernooi. In 2022 is hier Positief Wonen bijgekomen. Ons sportevenement heet vanaf dat jaar dan ook het …

 

Positief Wonen & Welzijn-

jeugdvoetbaltoernooi

 

Meer leeftijdscategorieën

De 4e editie van het toernooi vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2022 en wordt ten opzichte van de vorige editie uitgebreid met de leeftijdscategorieën ‘MO-11’ en ‘MO19 - Hoog’. Ook het aantal leeftijdscategorieën bij de jongens wordt uitgebreid door toevoeging van de leeftijdscategoriën ‘JO7’ en ‘JO19 - Hoog’. De verwachting is dat, door de inmiddels nationale bekendheid van het toernooi, het aantal deelnemende teams de 200 zal overstijgen.

 

Wil je weten welke leeftijdscategorieën er in 2022 zijn, klik dan hier.

 

Inschrijven

Je kunt jouw team nu inschrijven, dit doe je door een e-mail te sturen naar …

 

 

In reactie sturen wij je het inschrijfformulier toe waarmee je jouw aanmelding ‘officieel’ kunt maken. Uiteraard kun je via dit e‑mailadres ook vragen stellen en/of opmerkingen geven.