NL-Tournaments, Well (Gld.), Nederland - Het toernooi

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

 

Sponsors

 

 

Reglement

 

 

Toernooischema’s

 

 

Uitslagen

 

 

Foto’s

 

 

FAQ

 

 

Over ons/Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET TOERNOOI

 

Het idee

Het idee voor een (internationaal) jeugdvoetbaltoernooi is ontstaan in 2017. De toen maar nét 17-jarige in het Nederlandse dorpje Well (Gld.) woonachtige Yordi Vos realiseerde zich dat er, zo net voor de start van de reguliere voetbalcompetitie, eigenlijk weinig tot geen aantrekkelijke voorbereidingstoernooien waren. Hij zocht een geschikt toernooi waaraan hij, als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, kon deelnemen met zowel zijn JO7- als JO15-team van v.v. W.S.V. waarvan hij op dat moment trainer/coach was. Yordi besloot toen om zelf maar een toernooi te gaan organiseren.

 

Al snel had Yordi een 7-tal verenigingen in De Bommelerwaard en net daarbuiten bereid gevonden deel te nemen. Het idee van een jeugdvoetbaltoernooi werd, onder het mom van ‘de jeugd heeft de toekomst’, breed omarmd. Ook een hoofdsponsor werd, met het in Ammerzoden gevestigde Wonen & Welzijn, relatief snel gevonden. Dit kwam met name omdat mededirecteur/eigenaar Lennart Veldhuijzen destijds in het 1e elftal van v.v. W.S.V. speelde. Met de bezegeling van het sponsorcontract was de eerst editie van het ‘Regiobank-jeugdvoetbaltoernooi’ een feit.

 

 

Lennart Veldhuijzen (Mededirecteur/Eigenaar Wonen & Welzijn) en Yordi Vos (rechts) tijdens

de ondertekening van het sponsorcontract voor het toernooi van 2019.

 

De organisatie

De eerste editie van het ‘RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi’ werd georganiseerd onder de vlag van het Wellse v.v. W.S.V., de vereniging waar Yordi al sinds zijn 6e levensjaar met veel plezier voetbalt. Al snel bleek dat het organiseren vanuit de eigen vereniging resulteerde een soort van onpraktische ‘belangenverstrengeling’: enerzijds was Yordi de organisator van het toernooi maar anderzijds was hij tegelijkertijd jeugdcoördinator bij v.v. W.S.V. Een scheiding der machten was noodzakelijk om zo meer controle te krijgen over het evenement.

Zo kwam het dat Yordi de 2e editie van het toernooi geheel op eigen conto organiseerde, daarbij actief ondersteund door zijn vader Antoon van Mil die met name de financiële en PR-kant van het evenement voor zijn rekening nam zodat Yordi zich kon richten op het benaderen van de faciliterende verenigingen én het persoonlijk benaderen van teams. Op deze manier kon er een duidelijke scheiding worden gemaakt tussen de organisatie enerzijds en de faciliterende verenigingen anderzijds, wat de organisatie in staat stelde scherpere werkafspraken te maken met de faciliterende verenigingen.

 

Jongens én meiden

Yordi’s visie was duidelijk: het toernooi moest voor zowel jongens- als meidenteams worden georganiseerd, met zoveel mogelijk leeftijdscategorieën die op hun beurt weer onderverdeeld waren naar speelsterkte (‘Laag’, ‘Midden’ en ‘Hoog’). Zijn aanpak resulteerde want in het eerste jaar namen er maar liefst 123 jongens- en meidenteams deel. Een zeer knappe prestatie voor iemand van nét pas 17 jaar. Ook de 2e editie van het toernooi was, met 128 jongens- en meidenteams, vrijwel evenzo succesvol.

 

 

Niet alleen Yordi was succesvol in 2018, maar ook zijn kleine

broertje Ruben. Hij werd 1e met zijn team van v.v. W.S.V.

in de categorie ‘JO9 - Laag-Midden’.

 

Ook de 3e editie van het ‘RegioBank-jeugdvoetbaltoernooi’ van zaterdag 24 augustus 2019 is toegankelijk voor jongens- en meidenteams in vrijwel alle leeftijdscategorieën. Hierbij ligt een extra focus op de meidenteams wiens aantal sinds het succes van de Oranje-leeuwinnen, in een rap tempo is gestegen.

 

Wil je weten welke leeftijdscategorieën er in 2019 zijn, klik dan hier.

 

Inschrijven

Je kunt jouw team nu inschrijven, dit doe je door een e-mail te sturen naar …

 

 

In reactie sturen wij je het inschrijfformulier toe waarmee je jouw aanmelding ‘officieel’ kunt maken. Uiteraard kun je via dit e‑mailadres ook vragen stellen en/of opmerkingen geven.